Syns er fasadskylt också under den kommande mörka perioden?
29. september 2021

En fasadskylt är mycket mer än bara en skylt.

Format, placering, material, färger, storlek och inte minst den rätta ljuseffekten bidrar alltsammans till att skicka en signal om vad som väntar innanför. Ni kan därför locka – men också skrämma bort – era kunder med hjälp av rätt fasadskylt.

På vår nya adress i Tåstrup ville vi ha mycket synlighet på det bra sättet, vilket åstadkoms med hjälp av framåtlysande LED-belysning.

Det finns så många möjligheter bara inom belysning, såsom coronabelysning, frontbelysning, kantbelysning och kombinationer av dessa. Hos Nonbye arbetar vi också dagligen med detta i förhållande till kundernas varumärken, produkter, byggnader och krav från myndigheter.

Vill du nörda ner dig vidare i de olika typerna av ljuseffekter fortsätter du läsa här:

Få en snygg effekt med rätt val av ljus
Varje typ av ljuseffekt kan göras i alla tänkbara storlekar och färger. Ert val bör bidra till att understryka er visuella identitet och särskilja er från konkurrenterna.

Frontbelysning
Frontbelysning ger en skarp avbildning av logon eller bokstäverna på skylten. Med frontbelysningseffekten kommer ljuset ut från fronten på logon.

Kantbelysning
Kantbelysning använder själva kanten av bokstaven eller logon som ljusyta. Denna ljuseffekt kastar ett ljussken mot en eventuell bakgrund, viket kommer mjuka upp logon lite. Utan någon bakgrund mot logon eller bokstäverna kommer kanten vara skarpt avbildad.

Coronaeffekt
Den eleganta coronaeffekten kastar ett mjukt ljus bakom och runt omkring bokstäverna eller logon och ger en mjuk ring av ljus mot bakgrunden. Denna effekt fungerar bara om det finns en bakgrund bakom logon.

Kombination kantbelysning och frontbelysning
En kombination av kantbelysning och frontbelysning ger en skarpt avbildad fasadskylt med mycket ljus. Dennakombination är speciellt lämplig för logor som består av en geometrisk form i en färg med en vit logo inuti formen.

Kombination coronaeffekt och frontbelysning
En annan kombination kan vara mjuk coronabelysning kombinerad med frontbelysning. Detta kan vara en brakombination för skyltar som hänger högt på en yta med en struktur som gärna får framhävas.