PVC-fri foliering av balkonger som en del av en större renoveringsplan
2. februari 2023

Just nu är våra kollegor Nonbye Danmark i full gång med att foliera balkongfasader för Bostadskontoret Fredericia. I denna omgång ska totalt sex block med 22 uppgångar folieras. De tre första blocken blev klara 2022 och de tre sista är nu i gång med att renoveras.

Nonbye har under ett antal år samarbetat med Bostadskontoret Fredericia och deras energi- och hållbarhetschef Stefan Weihrauch kring förnyelse av flera bostadsområden.

Tillsammans med kunden har en lösning tagits fram som fräschar upp balkongfasaderna med folie och som samtidigt bidrar till att ge hela bostadsområdet ett mer inbjudande utseende. Partierna är folierade med en grå PVC-fri folie.

”Den PVC-fria folielösningen valdes framför allt av miljöskäl men också för att ge fasaderna ett mer enhetligt utseende och för att minska negativa konsekvenser. Om panelerna och skydden hade målats skulle det krävas demontering, slipning, rengöring, målning och sedan uppmontering”, säger projektledare Johnnie Schoelzer. ”I mellanperioden hade en tillfällig avskärmning krävts och sammantaget skulle det öka det praktiska arbetet, ge nackdelar för de boende och hela ekonomin i projektet.”

Några fördelar med foliedekor 

  • Synlig branding på fönsterpartier och väggar 
  • Sälj mer genom att dra till er större uppmärksamhet
  • Skapa en större grafisk, visuell kommunikation

Foliedekor är bilder och grafik printat på eller utskuret i självhäftande folie och kan monteras på praktiskt taget alla fasta ytor, om det så är ett golv, ett fönster, en målad vägg eller till och med en tegelvägg. Nonbye hjälper gärna med att se på olika möjligheter till foliedekor för just ert projekt. Vi sköter även monteringen utan några större besvär för er dagliga verksamhet.

Vad kostar foliedekor?

Foliedekor kan utföras på många olika sätt och priset kan därför variera mycket.

Följande faktorer har inflytande på det slutliga priset:

  • Storlek och antal
  • Material för aktuell yta
  • Hållbarhet
  • Kvalitet och garanti
  • Förutsättnignar för montage
  • Leveranstid 

Garanti

Vår produktion är baserad i Danmark hos vårt moderbolag Nonbye AS. De är den enda auktoriserade 3M-tillverkaren i Danmark. Med det och vårt 3M MCS-certifikat kan vi erbjuda 3M’s mest omfattande totalgaranti som täcker alla direkta kostnader.

För att hela garantin ska gälla behöver dekoren vara monterad av en auktoriserad montör – naturligtvis kan vi hjälpa er även med det! 

Vi är ISO 9001 & 14001 certifierade