Otaliga alternativ med folie
5. maj 2021

Skapa uppmärksamhet med folielösningar

Folie kan användas för en mängd olika ändamål och kan fästas på många olika ytor, så som trä, tegel, glas, metall mm. Det är vanligtvis med printade bilder och/eller grafik och kan användas som kreativa dekorer i kontorsmiljöer, för att stärke ett försäljningsområde i en butik, visualisering av företagsvärden eller som fordonsdekor på tex. En lastbilshytt

I samarbete med Volvo och metalbandet In Flames var Nonbye involverade i utvecklingen av en unik folielösning till en FH16 hytt. I en tight dialog om olika printmetoder, folieval, plotterskärning och till sist produktion och montering blev resultatet mycket uppskattat och visades med stolthet upp på Sweden rock festival 2018.

”Idén var att få fram en oljeliknande bakgrund till kablarna, därför har vi printat underdelen på en silvrig kromfolie” berättar projektledare Sara Olsson. ”Kablarna ligger printat solida ovanpå ett slitet kabelkaos som en kontrast till överdelen som efterliknar en mörk, stilren förstärkare. Här har vi folierat med en läderimitation. På dörrarna är In Flames logga negativt utskuren ur folien så att lacken framträder för att få en snygg och diskret look”