Börja med att tänka som en besökare

Bra och genomtänkt wayfinding säkerställer att era besökare enkelt och snabbt guidas till sin destination, exempelvis via hänvisningsskyltar. Låt dessutom wayfinding göra något gott för ert varumärke genom att låta byggnadernas arkitektur tillsammans med er profil utgöra grunden för den optimala skyltningen.

 

 Bra wayfinding ska dessutom:

  • Synas utan att ta över omgivningen
  • Placeras efter principen ”lite men bra”
  • Spara tid för era medarbetare, då era besökare själva lätt hittar sin destination

Hos Nonbye har vi stor erfarenhet av att designa genomtänkt wayfinding. Ju tidigare vi är med i er process, desto bättre kan vi hjälpa er. Vi börjar oftast med att identifiera hur ni vill att besökarna ska uppleva vägen genom er verksamhet, vad besökarna kommer för, hur de bäst kan hjälpas och vad som oftast går snett.

Hos Nonbye är vi totalleverantörer inom wayfinding och vi producerar de flesta hänvisningsskyltarna och pylonerna på egen fabrik. Våra projektledare ansvarar dessutom för att ert projekt avlöper säkert från start till mål.

Bli klokare på möjligheterna med wayfinding

Utifrån era byggnaders utseende, visuella identitet, antal skyltar och ekonomi rekommenderar vi den optimala lösningen. Det kan både vara en standardlösning eller en som vi tänker ut från grunden.

I regel är det en bra idé att minimera antalet skyltar eftersom för många hänvisningsskyltar dränker budskapet. Det innebär samtidigt att rätt placering är avgörande.

Genom storleken på skyltarna samt användningen av färger och design kan vi hjälpa till med att justera avståndet som skyltarna ska ses ifrån och hur högt de ska ”ropa”.

Behöver ni löpande ändra er wayfinding är det lämpligt att från början tänka på det i lösningen. Det kan vara möjligt att flytta ställ/pyloner eller ändra själva innehållet på skyltarna.

Hämta våra 9 goda råd om wayfinding

Wayfinding utomhus kräver andra överväganden

Kan alla skyltar monteras på lodräta ytor, eller behövs det även fristående skyltar (skyltställ) eller skyltpyloner? Tillsammans tar vi fram den lösning som passar just era behov.

Samtidigt tar vi hänsyn till om det eventuellt finns begränsningar från Tekniska förvaltningen som man måste tänka på och som begränsar placeringsalternativen för hänvisningsskyltar.

Priset beror på ert val

Wayfinding kan utformas på många sätt och priset kan därför variera mycket.

Följande faktorer påverkar slutpriset:

  • Design
  • Storlek och antal
  • Material
  • Antal skyltar
  • Komplexitet

Skicka oss en oförpliktande förfrågan.
Klicka på knappen och fyll i formuläret.

Behöver du hjälp?

 

 

Behöver ni en överblick
av er branding?

Få en enkel, dynamisk administration och
kontroll över alla era brand assets

Arbetsprocess

Vi är ett hus fullt av experter för hela processen från produktionsförslag till montage av wayfinding – också för de tekniskt svåra lösningarna. 
Låt oss hjälpa er säkert hela vägen från start till mål. Läs mer om hur vi gör i praktiken.

Design

Våra engagerade designer har spetskompetens och hjälper er med idéutveckling och design av alla slags visuella kommunikationslösningar, som håller i praktiken. Ju tidigare vi är med i processen för er wayfinding, desto bättre resultat kan vi skapa åt er.

Sparring

För oss hos Nonbye ingår det naturligt i kulturen att ha regelbunden sparring med er som kund om konkreta lösningar. Tillsammans vrider och vänder vi på möjliga idéer. Vi erbjuder engagemang och hög kompetens inom design, genomförande och produktion av wayfindinglösningar.

Projektledning

Hos Nonbye har vi samlat över 70 års erfarenhet av projektledning. Våra projektledare är ett viktigt led i den dagliga verksamheten och fokuserar på ert uppdrag tills målet är uppnått. Det gäller både när vi monterar en enda infoskylt på er fasad och när vi står för en omfattande wayfinding.

Låt resultaten tala för sig själva 

Dyk ner i våra många spännande case för wayfinding och hämta inspiration till era kommande uppdrag.

Danish Crown

Specialutvecklade skyltar, pyloner och folie guidar både anställda och besökare på rätt väg på Danish Crowns slakterier.
Läs mer här

LEGO House

Nonbye levererade över 500 skyltar med ända upp till 14 färger.

Läs mer här

Comwell Copenhagen Portside

Annorlunda byggnader ställer särskilda krav

Läs mer här

Fængslet

Nonbye har utarbetat över 80 skyltar och ställ samt översiktskarta, nyckelkort och informationsställ.

Läs mer här

Ska vi kontakta dig och ditt företag?