Fordonsdekor verkar 24 timmar om dygnet
–även när era bilar står stilla

Med fordonsdekor kommer ni synas i trafiken dagligen av väldigt många potentiella kunder. Lastbilsreklam syns för att den är stor, medan dekoren på mindre firmabilar kan fungera som en magnet för ögat.

Det är marknadsföring under bilens hela livslängd och ett effektivt medium för branding av er verksamhet eller era produkter.

Fordonsdekor har även dessa fördelar:

 • Mycket synlighet
 • Många kreativa designmöjligheter
 • Låg kontaktkostnad
 • Kräver inget underhåll (endast biltvätt)

Reklam på bilar tillverkas av självhäftande folie som trycks eller skärs ut. Kvalitetsfolie har utvecklats för att kunna tåla de flesta påfrestningar – allt från tvätthallar till droppande bensin och avgaser.

Nonbye kan hjälpa till med att utarbeta den rätta designen som understöder er visuella identitet på er fordonsdekor.
Vi har en databas med alla tillgängliga bilmodeller och kan speciellt anpassa layouten efter era behov. 
Vi ger också rådgivning om rätt val av folie och montering.

De kreativa möjligheterna med fordonsdekor

Använd era företagsfärger
Många företag använder speciella färger för sin visuella identitet. Era specifika färger kan printas på självhäftande folie och användas till er fordonsdekor.

One-way-folie på hela bilen
Reklam på bilar kan också monteras över rutorna. Det ger dekoren en unik helhet. Ni kan fortfarande se ut genom bilen tack vare små hål i folien. Folien får dock inte sitta på vindrutan och de två främre sidorutorna.

Guldbil
Ni kan skapa uppmärksamhet med en exklusiv fordonsdekor i guld, silver eller aluminiumfolie. Vi kan också välja att trycka er logga på guldfolie, så den står ut från de övriga färgerna på bilen.

Dekorstripes
Dekorstripes utgör ofta en del i iögonfallande fordonsdekor. Vi har tekniken för att producera flerfärgade stripes på rullar i upp till 45 meters längd. Det säkerställer en hög kvalitet på den färdigmonterade bildekor på era bilar.

Snygga mönster och läderlook
Ge era bilar en enastående look med foliera på bil med struktur, mönster eller imitationer som exempelvis trä, läder eller marmor. Det finns över 500 olika varianter. 

Många standardfärger att välja mellan
Ni kan också välja en standardfärg på er bildekor. Det finns många att välja mellan som har referens till Pantone- och RAL-färger, vilket gör det enklare att välja den rätta färgen för er.

Välj den rätta folien för er fordonsdekor

En bra fordonsdekor krymper inte och lossnar inte. Ni kan välja folier som håller i upp till 10 år eller korttidsfolier för kampanjer, som håller 3–12 månader. Ni kan också välja en folie som passar till bilens livslängd. Många väljer en kvalitet som håller 3–6 år.

Vi ger rådgivning och hjälper er med att välja rätt folie för er fordonsdekor. Det kan vara en djungel. Fel folie kan bli ful, lossna eller vara omöjlig att ta bort. Det kan sluta med att det kostar en förmögenhet.

Nonbye är en av få producenter som kan erbjuda 3M MCS-garantier för hela slutprodukten.

Lite mer om foliekvalitet hos Nonbye

 • Alla färger är ljusäkta och tål solens nedbrytande UV-strålning under längre tid – allt beroende på vilken kvalitet ni väljer.
 • Bra bilfolie krymper inte. Är det limränder runt dekoren är den utförd i ett för billigt material.
 • Vi trycker i miljövänlig PVC-fri folie (med UV-färger som är godkända av leksaksbranschen och uppfyller de strängaste kraven på miljö och säkerhet). 

Rätt montage av bildekor säkerställer effekten

Vi rekommenderar att er fordonsdekor monteras av auktoriserade montörer, som har sakkunskapen för att säkerställa ett snyggt resultat med önskad effekt.

För att garantin på folien ska gälla måste monteringen utföras av en auktoriserad montör.

Rikstäckande service
Nonbyes montörer är auktoriserade och vi kan erbjuda er rikstäckande service för montage av fordonsdekor. Vid större profileringsuppdrag upprättar vi depåer på strategiska platser, så den aktuella chauffören inte behöver tas ur arbete alltför länge. Monteringstiden kan variera från mellan 15 minuter och upp till 6–8 timmar för helfoliering.

I trafiken kan det inträffa olyckor som kan resultera i skador på reklam på bil. Därför sparar vi mått, färger och andra viktiga uppgifter om den enskilda dekoren, så ni kan beställa den delen av dekoren som blivit skadad.

Våra montörer kan också ta bort gammal bildekor åt er, exempelvis om en bil ska säljas. Alla limrester tas bort, men det kan bli ”skuggor” där den självhäftande folien har suttit.

Priset på fordonsdekor beror på ert val

Bildekor är en billig form av marknadsföring och har en låg kontaktkostnad. För att den ska ha önskad effekt är det en bra idé att investera i rätt design, folietyp och montering. 

Följande faktorer påverkar slutpriset på fordonsdekor:

 • Storlek och antal dekorer
 • Design och svårighetsgrad
 • Foliekvalitet
 • Montering på en eller flera verksamhetsställen (eventuell borttagning av gammal bilreklam)
 • Garanti
 • Leveranstid

Skicka oss en oförpliktande förfrågan.
Klicka på knappen nedan och fyll i formuläret.

Behöver du hjälp?

 

 

Behöver ni en överblick
av er branding?

Få en enkel, dynamisk administration och
kontroll över alla era brand assets

Arbetsprocess

Vi är ett hus fullt av experter för hela processen från produktionsförslag till montage av fordonsdekor – också för de tekniskt svåra lösningarna.
Låt oss hjälpa er säkert hela vägen från start till mål. Läs mer om hur vi gör i praktiken.

Design

Våra engagerade designer har spetskompetens och hjälper er med idéutveckling och design av alla slags visuella kommunikationslösningar, som håller i praktiken. Ju tidigare vi är med i processen för er fordonsdekor, desto bättre resultat kan vi skapa åt er.

Profilering

När ni samarbetar med Nonbye står vi som garant för lösningar som samtidigt optimerar den visuella identiteten, varumärket och budgeten. Vi vet också hur viktig fordonsdekor är för er branding, så tillsammans stärker vi er profil i gatubilden.

Montage

Våra erfarna montörer säkerställer snabb och korrekt montering av er reklam på bil, så er dekor alltid syns tydligt – och samtidigt är lätt att ta bort. Montage av folie på bilar kan ske i hela Sverige (eller världen i samarbete med våra partner i GLIMMA).

Låt resultaten tala för sig själva 

Dyk ner i våra många spännande case med fordonsdekor och hämta inspiration till era kommande uppdrag.

Karaten

Nonbye har samarbetat med Karaten under alla år och haft ansvaret för folieringen av bilparken, som också löpande utvidgas.
Läs mer här

Volvo

Vid lansering av nya lastbilar är Volvo i nära dialog med Nonbye om utvecklingen av dekorer till de enskilda modellerna.
Läs mer här

Arla El-lastbil

Hållbarhet står högt på agendan hos Nonbye, som har varit med och levererat PVC-fri foliering av en eldriven lastbil åt Arla.
Läs mer här

Ska vi kontakta dig och ditt företag?