Fasadskyltar är ert visitkort och ansikte utåt

Era fasader och fönsterpartier kan ha många funktioner som framhävs med en genomtänkt fasadskyltning.
Skyltningen bör vara synlig, igenkännlig och understödja er visuella identitet.

Det finns flera bra anledningar till att använda företagsskyltar.
Det kan vara för att visa era kunder vägen och undvika förvirring, skapa mer synlighet kring ert varumärke, skilja er från mängden
samt locka fler impulskunder med iögonfallande budskap.

Fasadskyltar används också som:

  • Logomärke på fasader och fönsterpartier
  • Primär skyltning och identitet för butikskedjor
  • State of the art-skyltning i samband med prestigebyggen
  • Hänvisning och branding på byggnader och tak som kan ses på långt avstånd
  • Skyltband i shopping- och köpcenter 

Nonbye är ledande totalleverantör av fasadskyltar i Norden. Vi producerar på egen fabrik i Danmark och har egen designavdelning med stor expertis som hjälper er att hitta rätt uttryck. Vi matchar (och överstiger gärna) era förväntningar på material, uttryck och arkitektonisk stil, så er skyltning skiljer sig från konkurrenternas.

Vi hjälper er hela vägen – oavsett om det gäller en enda fasadskylt eller profilering av en butikskedja med många verksamhetsställen. För att säkerställa bästa resultat rekommenderar vi att monteringen utförs av fackmän.

En fasadskylt är inte bara en skylt

Flaggskyltar
Dessa skyltar är fasadens viktigaste skylt. De monteras vinkelrätt från fasaden och är oftast det första man får syn på – även på långt avstånd. De gör det lätt för målgruppen att få syn på er.
 

Fasadskyltar med belysning
Ska fasadskylten vara elegant och samtidigt verka 24 timmar om dygnet kan ni få inbyggd belysning i fasadlogo och fasadbokstäver. Vi sätter ihop en lösning med minimal energiförbrukning.

Fasadskylt med 3D-bokstäver
När fasadskylten ska verka rustik och ha mera djup kan ni välja fasadbokstäver i relief (med kant). Lösningen lämpar sig för större fasadskyltar med eller utan belysning.

Stora fasadskyltar
Stora företagsskyltar syftar till att ge mycket synlighet. En enkel, billig och effektiv lösning är att skära ut en sandwichskiva med folie på fronten och montera med ett visst avstånd till väggen.

Skyltskivor med tryck
Fasadskyltar kan också vara skivor med bilder tryckta i storformat. Lösningen är visuellt slagkraftig och lämplig om ni har en fasad som gärna får ”ropa” lite högre än mer traditionella fasadskyltar. 

Lösa fasadbokstäver
Utskurna fasadbokstäver i material som trä, plast och metall är ett elegant sätt att presentera ert företagsnamn på. Lösningen är särskilt lämplig om kommunala skyltkrav omöjliggör andra lösningar. 

Fasadskyltar till butik
En butiksskyltar behövs när ni ska locka kunder. Det finns många möjligheter att skapa rätt uttryck, som exempelvis flaggskyltar, ljuslådor eller pendelskyltar.

Vi kommer med en frisk fläkt och nya idéer

Våra designer är redo att hitta den rätta lösningen för er. Lösningar som håller i verkligheten, eftersom de också tänker på produktion, omgivning och det budskap som ska sändas samt eventuella myndighetskrav.

Deras främsta uppgift är att visualisera nya sätt som gör era fasader snygga och lättigenkännliga – och samtidigt understödjer ert visuella uttryck och kan hålla flera år framöver.

Fler fakta om fasadskyltar

De mest använda skyltskivorna till fasadskyltar är sandwich- (dibond), aluminium- och plastskivor, men vi levererar också lösningar i trä, rostfritt stål, galvaniserat järn och glas. Många av materialen kan sedan ytbehandlas genom lackering, förkromning, polering eller anodisering, så de får önskat utseende och matchar er grafiska identitet.

Montering av fasadskyltar kan ske på flera sätt. Vi eftersträvar dock alltid ”osynliga” monteringsbeslag, så lösningen ser så elegant ut som möjligt.

Hållbarhet
De material vi väljer till fasadskyltar är alla av hög kvalitet och väderbeständiga för att tåla påfrestningar från växlande årstider, som kyla och värme. De är långtidshållbara, så den investering ni gör kan ge utdelning i många år.

Produktion
Nonbye förfogar över en stor maskinpark in-house i Danmark. Vi investerar löpande i ny teknik, vilket gör oss till branschens mest moderna verksamhet.

Montering
Nonbye har rikstäckande monteringsservice och verkar i hela Skandinavien. Våra montörer leds av våra projektledare enligt avtal med er som kund. Vi rekommenderar att montering av fasadskyltar, som exempelvis flaggskyltar, ljuslådor eller pendelskyltar, alltid utförs av fackmän.

Priset beror på ert val

Fasadskyltningen kan utformas på många sätt och priset kan därför variera mycket. Följande faktorer påverkar slutpriset:

  • Storlek och antal
  • Material
  • Belysning/ingen belysning/ljuskällor
  • Monteringsförhållanden
  • Komplexitet

Skicka oss en oförpliktande förfrågan. 
Klicka på knappen och fyll i formuläret.

Behöver du hjälp?

 

 

Behöver ni en överblick
av er branding?

Få en enkel, dynamisk administration och
kontroll över alla era brand assets

Arbetsprocess

Vi är ett hus fullt av experter för hela processen från produktionsförslag till montage av fasadskyltar – också för de tekniskt svåra lösningarna.
Låt oss hjälpa er säkert hela vägen från start till mål. Läs mer om hur vi gör i praktiken.

Design

Våra engagerade designer har spetskompetens och hjälper er med idéutveckling och design av alla slags visuella kommunikationslösningar, som håller i praktiken. Ju tidigare vi är med i processen för era fasadskyltar, desto bättre resultat kan vi skapa åt er.

Profilering

När ni samarbetar med Nonbye står vi som garant för lösningar som samtidigt optimerar den visuella identiteten, varumärket och budgeten. Vi vet också hur viktiga fasadskyltar är för er överordnade profil och branding, så tillsammans stärker vi er profil i gatubilden.

Projektledning

Hos Nonbye har vi samlat över 70 års erfarenhet av projektledning. Våra projektledare är ett viktigt led i den dagliga verksamheten och fokuserar på ert uppdrag tills målet är uppnått. Det gäller både när vi monterar folie på en enda fasad eller står för skyltningen på hundratals butiker i flera länder.

Låt resultaten tala för sig själva 

Dyk ner i våra många spännande case med fasadskyltar
och hämta inspiration till era kommande uppdrag.

Electrolux Home

Electrolux Home säljer kompletta kökslösningar och har butiker över hela Sverige.

Läs mer här

Rusta

Den svenska kedjan har huvudkontor i Stockholm och mer än 150 butiker fördelade över Sverige, Norge, Finland och Tyskland.
Läs mer här

Subway

Stort engagemang och bred erfarenhet gav stark visuell lösning.

Läs mer här

Danish Crown

I nära samarbete med både Kontrapunkt och DC har Nonbye arbetat med utvecklingen av nya skyltidéer
Läs mer här

Nordic Wellness

Nordic Wellness är en av Sveriges största friskvårdskedjor med anläggningar över hela landet.
Läs mer här

Ska vi kontakta dig och ditt företag?