Kontinuerlig utveckling av en mer hållbar produktion
6. januari 2023

Hållbar produktion står högt på agendan hos Nonbye. ”Därför behöver vi konsumera smartare, tänka i termer av cirkulation och ha full kontroll på våra råvaror”, säger Per Nonbye som har huvudansvaret för produktionen på Nonbye.

Nonbye arbetar bland annat mot SDG 12 med fokus på ansvarsfull konsumtion och produktion. Här är en av lösningarna för att ha full kontroll över alla råvaror.

”Med en fullständig överblick över alla våra råvaror kan vi säkerställa optimalt utnyttjande och minimalt med avfall”, fortsätter Per. ”Vi har därför utvecklat ett streckkodsbaserat lagersystem, där alla produkter registreras vid ankomst och vid konsumtion från till exempel en folierulle. Det gör att vi kan dokumentera både vilken batch en produkt kommer ifrån och hur mycket som finns kvar i lager – och på så sätt optimera förbrukningen.” 

”Vi har ett nära samarbete med 3M och ingår i deras hållbarhetsråd”, säger Per Nonbye. ”Här arbetar vi kontinuerligt med att ta fram mer hållbara material för skyltbranschen. Våra kunder vill ha hållbarhet och varaktighet. Vi gör allt vi kan för att leva upp till det.”