Dekorer för lanseringar sedan 1986

Nonbye har varit fast samarbetspartner med Volvo i många år. Vid lansering av nya lastbilar är Volvo i nära dialog med Nonbye om utvecklingen av dekorer till de enskilda modellerna. Det har resulterat i väldigt många lastbilsdekorer under åren. Samtidigt deltar Nonbye i event och kampanjer där specialdekorer ska tillverkas, t.ex. för pressfoton eller filminspelningar.

Nonbye leverar dessutom fordonsdekor till andra affärsområden inom Volvo.

Enhetlig fordonsdekor globalt

Volvo ställer stora krav på att få enhetliga dekorer på sina lastbilar, servicebilar m.m. över hela världen. Nonbye har valts som leverantör för att lyckas med detta.
När de nya dekorerna har färdigutvecklats, presenterats för pressen och marknadsföringen har börjat, skickas också ordersedlar ut till enskilda återförsäljare, så de kan beställa de nya dekorerna direkt via Nonbye. Det rör sig årligen om dekorer till flera hundratals lastbilar.

Vi har väldigt många kontaktpunkter på Volvo såsom design, produktion, montage och kvalitet. Vi knyter ihop alla trådar och skapar därmed ett bra underlag för att Volvo ska lyckas med sin strategi för att få enhetliga lastbilsdekorer av hög kvalitet över hela Europa.”

Projektledare Magnus Olsson, Nonbye

Nära dialog om nya möjligheter

Volvos designers är mycket intresserade av att vara uppdaterade i fråga om nya material och produktionsmöjligheter. ”Vi kommer därför till kunden och presenterar det senaste för dem. Våra möten börjar ofta med att vi pratar om nya material och produktionstekniker”, säger Magnus Olsson. ”När en ny idé fötts hos Volvos produktdesigners startar dialogen med oss om utvecklingen av den fysiska fordonsdekoren. Det sker under flera möten då vi också talar om möjliga färger och material och flera prover tas fram. Därefter görs testmontage och slutligen tas en prototyp fram till en demobil.”

Produktion hos Nonbye i Danmark

Produktionen av all fordonsdekor för Volvo sker hos Nonbye i Danmark. ”Också här har vi en nära dialog både med Volvo och våra kollegor i Danmark. Det är avgörande att allt blir som kunden förväntar sig och att leveransen till de enskilda fabrikerna sker enligt avtalad tid. Därför har vi också vid flera tillfällen haft kunden med på besök hos Nonbye i Danmark, så de får se produktionsanläggningarna och träffa våra kollegor. Det skapar trygghet hos kunden”, säger Magnus Olsson.

Workshop för montörer

Som ett viktigt led i samarbetet är Nonbye en aktiv del av allt montage för att säkerställa att allt utförs enligt anvisningarna. Därför tas det fram monteringsanvisningar som skickas till fabrikerna i Brasilien, Ryssland, Belgien och Sverige. Samtidigt håller Nonbye också workshops för montörer.

Fordonsdekor för volvo

”Nonbye and their staff provide a professional and perfectly tailored service to suit our needs. Where I work at Volvo Group Design they support us by delivering often time critical, high quality graphic solutions. This service means our products display and reflect the design intent to a very high standard.”

– Nigel Atterbury

Senior Graphic Designer at Volvo Group Design

Få rätt start på uppdraget

Oavsett om du har en liten eller stor verksamhet är det viktigt att få en bra start. Använd dig av vårt mångåriga kunnande inom visuell profilering – kontakta oss utan förpliktelser redan i dag!

 

Caseansvarig

 

 

Sara Olsson