Fullt projektansvar för uppbyggnaden av fönster i 35 länder för Jack & Jones

Nonbye har haft det fulla projektansvaret för uppbyggnaden av över 550 fönster till lanseringen av höstkollektionen i 428 Jack & Jones-butiker. Uppdraget har säkert letts i mål som det första stora detaljhandelsprojektet i GLIMMA-regi.

Den just implementerade nya designen på butiksfönstren ska utgöra grunden för Jack & Jones kommunikationsplattform de kommande 18 månaderna.

Resultatet är fantastiskt. Med hjälp från Nonbye och GLIMMA har vi skapat en perfekt kommunikationsplattform för att locka och överraska våra kunder.

– Jakob Slot, Head of Jack and Jones Interior Store Design

Utmaning

Att konstant ligga i framkant med modet och de kommande kollektionerna inför säsongsväxlingarna kan ge spännande utmaningar, när man som Jack & Jones har butiker i 35 länder där kampanjerna ska lanseras. Därför hade Head of Jack and Jones Interior Store Design, Jakob Slot, en idé om att skapa en upprepningsbar lösning som grunden för den framtida fönsterdisplayen i alla länder, som samtidigt också kan säkerställa att de höga kvalitetskraven uppfylls.

Över 550 fönster klara för höstsäsongen

Den nya lösningen skulle i första omgången implementeras i samband med lanseringen av höstkollektionen 2018 till ungefär hälften av Jack & Jones butiker.

Efter att själva designen tagits fram skulle en extern samarbetspartner stå för färdigställandet i butiker i Kanada, Qatar, Libanon, Turkiet och de flesta europeiska länder, så de levde upp till den höga standarden för en ”high-street fashion”-butik.

GLIMMA som samarbetspartner – världens största nätverk av experter på branding

Här föll valet på GLIMMA, och projektet leds av Nonbye i danska Odder. Nonbye har stått för färdigställande och montering i alla butiker i Norden, medan partners från GLIMMA skött uppgiften i övriga länder.

Världens största nätverk

”Det är det första stora detaljhandelsprojektet i GLIMMA-regi, och det har varit otroligt lärorikt för alla parter”, säger direktör Lars Nonbye.

GLIMMA är världens största nätverk för implementering av varumärken med över 1 350 experter hos 400 partners över hela världen. Åtta av dem är guldpartner som var och en ansvarar för en region. Nonbye ansvarar för den nordiska regionen. Det ger en enorm kapacitet för att genomföra globala lanseringar av exempelvis kampanjer och samtidigt säkerställa att kvaliteten är i topp på alla nivåer.

Hundratals briefer

Det finns inte två butiker som är lika när det gäller deras fönster. För att kunna disponera uppbyggnaden av enskilda fönster, så de exakt motsvarar kundens krav och förväntningar, har Nonbye därför varit ute och besökt många av dem och gjort mätningar.

”För de resterande har vi fått in uppgifter direkt från butiken som vi sedan har kontrollmätt. Jack & Jones har nu en komplett, uppdaterad översikt över alla butikerna”, berättar projektansvarig hos Nonbye och fortsätter:

Koll på detaljer

”I några butiker ska hyllor som är upp till sex meter i både bredd och höjd användas, och här är det avgörande att vi kan få in hyllan i fönstret. På andra ställen har de kanske glömt att berätta för oss att det finns en dörr mitt på bakväggen i fönstret, vilket kan ge utmaningar när vi kommer dit för att montera. Dessutom kan det vara många olika regler i exempelvis köpcenter för när man får transportera in varor i centret. Det måste vi också ha överblick över.

Krav på monteringen

Det finns helt specifika krav på hur hyllorna ska placeras och ställas upp. Exempelvis får jackor som ska hänga självklart inte släpa i golvet, vilket också ställer krav på monteringen.”

Caseansvarig

 

 

Lars Nonbye

Experter på implementering av varumärken globalt

”För arbetet med kunder i GLIMMA-regi har vi också utsett ett antal interna resurser som har erfarenhet av just det internationella perspektivet.”

Kontakta oss för mer information.