Överraskande lösningar från Nonbye

Med kreativa och överraskande förslag på visualisering av Hedeselskabets logo har Nonbye ökat sällskapets synlighet på adressen i danska Viborg.

Hedeselskabet, vars mål är att skapa gröna innovationer och utveckla lösningar inom klimatanpassning och naturvård, firade 150-årsjubileum 2016.

Hedeselskabet valde i samband med det att inleda en dialog med Nonbye och ett par andra potentiella leverantörer om hur visualiseringen av logon skulle kunna se ut och tillverkas i praktiken.

.

“Vi hade själva några tankar på hur det skulle kunna göras, men Nonbye överraskade oss med några mycket kreativa förslag. Då de samtidigt kunde vara med rent kostnadsmässigt valde vi att inleda ett samarbete med dem om uppdraget.”

– Christian Bogh

Vem bor på kullen?

Sällskapet har sedan 1981 haft huvudkontor i Danmark på kullen vid Klostermarken i Viborg och har vid flera tillfällen upplevt att folk nog har lagt märke till byggnaden, men inte riktigt vetat vem som hör hemma där. ”Därför valde vi i samband med en uppdatering av vårt varumärke och logo att också fokusera på att öka vår synlighet på adressen”, säger kommunikationsdirektör Christian Bogh från Hedeselskabet.

Landmärke i mahogny

För att betona Hedeselskabets anknytning till naturen och samtidigt öka synligheten, fick Nonbye idén till ett 3,5 meter högt landmärke i mahogny av sällskapets logo, som nu står på gräsmattan framför huvudkontoret. Landmärket invigdes av stadens borgmästare i april 2016.

Danmarks drottning Margrethe fick ta emot en miniatyr av landmärket i 1/10-dels storlek vid hennes besök hos Hedeselskabet i samband med jubileumsfirandet. Miniatyren är tillverkad enligt samma principer som originalet.

Bra process

Hos Hedeselskabet har man upplevt ett riktigt bra samarbete med Nonbye genom hela processen.

”Vi var från början väldigt förtjusta i Nonbyes förslag på en mycket synlig visualisering av vår logo”, säger Christian Bogh.

”Senare har vi haft ett riktigt bra samarbete för att få saker färdigutvecklade och producerade. Vi står i dag med ett mycket tillfredsställande resultat.”

Hållbar logo i mossa

I receptionen på huvudkontoret betonas sällskapets fokus på hållbarhet med en logo på väggen gjord i mossa. En rolig och annorlunda lösning. Mossan kräver inget vatten eller underhåll och eftersom den inte ska växa behövs heller inget ljus.

Fasadskylt med ljuseffekt

Nonbye har dessutom till Hedeselskabets byggnad utvecklat en mycket synlig fasadskylt med en speciell ljuseffekt på natten. Till skylten har kvalitetsmaterial använts som ger ett homogent ljus som sprider sig fint och ger en snygg effekt på skylten.

Caseansvarig

 

 

Jan Gress

Sitter du med frågor? Fråga våra specialister helt gratis!

Kanske har du frågor som snabbast kan besvaras av en röst i telefonen eller via mejl.

Få en bra start – kontakta oss nu. Våra råd blir bäst ju tidigare vi är med i processen!

 

Ska vi kontakta dig och ditt företag?

11 + 11 =