Specialutvecklade skyltar, pyloner och folie guidar både anställda och besökare på rätt väg på Danish Crowns slakterier. Detta gäller både omklädningsrum, mötesrum samt vägvisning till rätt grind vid lossning av grisar eller hämtning av färdiga varor.

Ett genomgående visuellt uttryck

Den nya wayfindingen har utvecklats som en del av det nya visuella uttrycket som Danish Crown lanserade hösten 2019.  Designbyrån Kontrapunkt ligger bakom både den nya visuella identiteten och den övergripande layouten av alla nya skyltar.

Nonbye har varit involverad i utvecklingsprocessen av skyltuttrycket – bland annat hur de spännande nya idéerna skulle kunna genomföras i produktion och under montering. För att få exakt rätt nyans och matcha därmed Danish Crowns grafiska profil har man specialinfärgat den röda folien i Schewiz. 

Skyltmanual med utrymme för lokala justeringar

En övergripande skyltmanual ligger till grund för de enskilda siternas val av skyltar för sin individuella vägvisning. ”Vi har bistått med råd och vägledning så att allt ska fungera på bästa möjliga sätt lokalt och därefter ansvarat för produktion och montering”, säger projektledare Jan Gress från Nonbye. ”På vissa håll har det behövts anpassningar på grund av särskilda behov. Det har vi också hittat lösningar på”

Särskild pil visar vägen

Som en del av den nya Wayfindingen har Kontrapunkt utvecklat en speciell ”pil”, som är ett tecken med en böjning. ”Vi har jobbat med flera lösningar på just den här skylten innan vi landade rätt. De måste kunna produceras, monteras och ge rätt effekt” säger Jan Gress. 

”Vi uppskattar verkligen samarbetet med både Kontrapunkt och Danish Crown kring nya spännande lösningar.”

Projektledare Jan Gress

God vägvisning sparar tid

Den nya Wayfindingen hos Danish Crown är ordnad utifrån principen att vara synlig utan att skrämma och enligt principen lite men bra. ”Det här är avgörande delar för en genomtänkt vägvisning”, säger Jan Gress. ”Wayfinding ska spara tid för anställda och besökare – inte förvirra eller stressa. Det har man lyckats med väldigt bra på Danish Crowns siter.”

Få rätt start på uppdraget

Oavsett om du har en liten eller stor verksamhet är det viktigt att få en bra start. Använd dig av vårt mångåriga kunnande inom visuell profilering – kontakta oss utan förpliktelser redan i dag!

 

Caseansvarig

 

 

Per Nyqvist