Comwell Copenhagen Portside ligger i hjärtat av Nordhavnen i Köpenhamn.

Här möts lokalborna för en god lunch, frilansare arbetar i det öppna coworking-området medan mötes- och övernattningsgäster är de typiska kunderna.

Annorlunda byggnader ställer särskilda krav

Hos Comwell ska alla gäster känna sig välkomna och vägledas runt på ett bra och säkert sätt. ”Comwell Copenhagen Portside är en spännande och lite annorlunda byggnad, där Arkitema Architects har låtit sig inspireras av hamnens historiska packhus”, berättar Comwells Brand Manager Linn Nielsen.

”Därför letade vi efter en samarbetspartner som just skulle kunna lösa detta lite annorlunda wayfinding-uppdrag. Här har Nonbye visat sig vara helt rätt val.”

Hotellets arkitektur krävde något extra

Hotellets arkitektur krävde därmed något extra av Comwell och Nonbye för att få fram den rätta logiska wayfindingen. ”Vi har gått runt mycket på hotellet tillsammans och fått riktigt bra sparring fortlöpande från Nonbye genom hela processen”, säger Linn Nielsen. ”De har varit bra både på att lyssna och komma med alternativa förslag.”

Detaljgranskning av planritningar bakom omfattande planering

Nonbyes design- och marknadsföringschef Jan Graus Sørensen har haft en viktig roll i planering av hotellets wayfinding. Hotellet rymmer 445 rum, 17 konferens- och mötesrum, 1200 kvadratmeter råyta för event samt restaurang och bar fördelat på sju våningar.
”Det är viktigt att skylta tillräckligt utan att överskylta”, berättar Jan Graus Sørensen. ”Därför har jag ägnat mig mycket åt att detaljgranska planritningarna och gå runt på hotellet för att skapa en överblick över hotellets faciliteter och vilka ’rutter’ en gäst oftast kommer gå. Wayfindingen är utformad med små och exklusiva skyltar eller folielösningar som är anpassade efter Comwells visuella identitet.”
De har valt en färg per våning, och vi har gått igenom en längre gemensam process för att få till den optimala färgmatchningen med väggfärger m.m.”

Vacker dekor i PVC-fri folie

Skulptören och grafikern Jan Agerbo har som hotellets huskonstnär skapat en röd tråd genom all dekor hos Comwell Copenhagen Portside. Han har därför tecknat flera litografier med inslag från Nordhavnen märkta med de rätta koordinaterna för att marknadsföra området. 
”Vi har ansvarat för att producera och montera de många vackra foliedekorerna, bl.a. till garderobsmöblerna på rummen, dekorer i korridorer och hissar samt matta folielösningar för fönsterpartier vid kontor”, berättar projektleder Mads Stentoft Jensen från Nonbye. ”Kunden har valt en PVC-fri folie, vilket är helt i linje med våra rekommendationer – och samtidigt understödjer det på bästa sätt Comwells gröna fokus.”

”Nonbye har varit kunniga och kreativa och haft ett intresse av att berika oss med nya möjligheter vi själva kanske inte hade kommit på.”

– Brand Manager Linn Nielsen

Deltagande och flexibilitet är nyckelord

Projektering och uppförande av ett nytt hotell är en lång process och många delar kommer naturligt ändra sig löpande. ”Det har varit helt avgörande för oss att Nonbye har kommit med stor flexibilitet och förståelse för att planer kan ändra sig med kort varsel”, säger hotelldirektör Chren Vilander Thomsen.
”Deras inställning har bidragit till att vi kommit riktigt väl i mål. Det är också fantastiskt att uppleva deras stora deltagande. Nonbyes medarbetare har t.ex. gått här flera helger och hjälpt montörerna med flera av de praktiska sakerna i samband med montaget av folien. Det kallar jag engagemang.”

Få rätt start på uppdraget

Oavsett om du har en liten eller stor verksamhet är det viktigt att få en bra start. Använd dig av vårt mångåriga kunnande inom visuell profilering – kontakta oss utan förpliktelser redan i dag!

 

Caseansvarig

 

 

Mads Stentoft Jensen