Det skapar synergieffekter och engagemang bland medarbetarna

SAHL Arkitekter står tillsammans med konstnären Susanne Lund Jensen bakom den kreativa väggdekoren till Arla Foods avdelningar i Sverige och Danmark.

Nonbye har ansvarat för produktion och montering av de över 900 kvadratmeterna folie som producerats med UV-färg för att säkerställa en slitstark yta.

Som ansvarig för utvecklingen och genomförandet av projektet är facility director Hardy Kjærgaard mycket nöjd med resultatet och säger:

”Vi har med Susanne Lund Jensens utsmyckning valt att gå utöver det vanliga, bland annat i färgvalet. Det har gett något unikt, vilket är just det vi har varit ute efter.”

Foliering i nytt sammanhang

Nonbye ansvarar för tryck och montering av folie på alla Arlas anläggningar i Sverige och Danmark. ”Det är ett riktigt spännande och väldigt annorlunda uppdrag”, säger produktionschef Per Nonbye. ”Våra montörer arbetar mycket noga efter de fastställda riktlinjerna för de enskilda elementen. Det kan vara riktigt många delelement i varje enskild dekoration, och det kräver precisionsarbete.”

Behaglig miljö hos Arla

Arkitekt Susanne Lund Jensen är konstnären bakom de cirka 900 kvadratmeterna folie med element från bl.a. Arlas egen värld, som pryder mejerikoncernens huvudkontor i Århus.
Här används tryckt folie monterad på glas som avskärmning i den stora kontorsbyggnaden.
En lösning som ger både medarbetare och gäster ett behagligt intryck.

Tydliga riktlinjer

Färgerna på folieringen har i dag blivit grundläggande för färgvalet i den övriga inredningen av Arlas kontor och mejerier med mera, både inrikes och utrikes. Utarbetade riktlinjer specificerar noggrant hur både foliedekoren och den övriga inredningen ska utföras. 

Hardy Kjærgaard berättar dessutom att foliedekoren ofta används som bakgrund när Arlas CEO Peder Tuborgh intervjuas för TV bland annat, vilket understryker den betydelse utsmyckningen har för verksamheten och dess visuella uttryck.

Ett trevligt intryck

De många stora glaspartierna i huvudkontoret är följaktligen dekorerade med element från naturen och Arlas egen värld. Direkt då man kliver in i den fem våningar höga byggnaden, där hela mittpartiet är en hög atriumgård, ger det ett riktigt behaglig intryck. ”När vi har gäster på rundvisning uttrycker många att här är det riktigt trevligt att vara”, säger facility manager Susanne Lyng Nielsen från Arla. ”Samma sak hör vi från medarbetarna. Allt som allt har vi med den här lösningen fått en högst behaglig miljö.”

Få rätt start på uppdraget

Oavsett om du har en liten eller stor verksamhet är det viktigt att få en bra start. Använd dig av vårt mångåriga kunnande inom visuell profilering – kontakta oss utan förpliktelser redan i dag!

 

Caseansvarig

 

 

Olafur Munk

Sparringpartner
+45 6161 0871
om@nonbye.dk